Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

13-06-2011


- King's Tournament
Στο 2ο γύρο του τουρνουά που διοργανώνεται στη Ρουμανία ο Ivanchuk απέφυγε το φινάλε του Βερολίνου αλλά δεν έβγαλε κάτι με το 4.d3 εναντίον του Carlsen, ενώ Radjabov και Karjakin συμφώνησαν την ισοπαλία μετά από 90 κινήσεις σκακιού χαρακωμάτων. Στην τρίτη παρτίδα του γύρου όμως, ο Nakamura έδωσε σεμινάρια τόσο στο μέσο όσο και στο φινάλε σε μια παρτίδα που αξίζει να δει κανείς, και κέρδισε τον Nisipeanu.

Σήμερα όμως ήταν η σειρά του Ρουμάνου GM να κερδίσει και μάλιστα επί του Ivanchuk, ο οποίος μπήκε στο φινάλε του Βερολίνου που απέφυγε χθες - με τα μαύρα όμως. Ο Nisipeanu επέλεξε την ιδέα με 10.Ne4 (μια συνέχεια που έφερε στη μόδα ο Karjakin νομίζω στο φετινό Amber). O μαύρος δεν άλλαξε πύργους στην 37η κίνηση, είτε φοβούμενος το φινάλε αξιωματικών με πιόνι κάτω (έστω και διπλωμένο) είτε παίζοντας για κάτι παραπάνω(?) αλλά ο Nisipeanu δεν είδε το 38.Be5! που καθάριζε την παρτίδα και χρειάστηκε άλλες 15 κινήσεις και τη "βοήθεια" του αντιπάλου του για να κερδίσει τελικά.

Στις άλλες δύο παρτίδες: Karjakin-Nakamura 1/2 και Carlsen-Radjabov 1/2. Παρτίδες.

- Sigeman
Τελική Βαθμολογία:
1-3. Giri, So, Tikkanen 3
4. Shirov 2.5
5. Grandelius 2
6. Hector 1.5

- Ηράκλειο
Μετά τον 3ο γύρο το απόλυτο διατηρούν οι Μητραντζάς, Πετράκης Η. και Τσιάμης.


ΥΓ: Είδαμε και τον Κιρσάν στην τηλεόραση να αντιμετωπίζει το άνοιγμα Καντάφι (1.f3). Συγχαρητήρια στους εγχώριους υποστηρικτές του!

3 σχόλια:

nikkarthegreat είπε...

Θα διαφωνήσω το ότι έδωσε σεμινάριο ο Νακαμούρα εναντίον του Νισιπεάνου. Απλώς ο Νισιπεάνου έπαιξε φοβισμένα και αντί για το η5 προτίμησε το πιο ασφαλές Ιθ5 και παρόλα αυτά το φινάλλε το κράταγε αλλά μετά από ζ3 έστησε.Κρίμα γιατί φαίνεται παιχτάρα ο Νακαμούρα.
ΥΓ σήμερα τι μαλ.... έπαιξε ο Ιβάντσκουκ εναντίον του Νάκα...

trandism είπε...

Εμένα με εντυπωσίασε (αλλά είμαι γνωστός μαζέτας) :)

Ριζόπουλος Γιώργος είπε...

Και εμένα με εντυπωσίασε (αλλά είμαι και εγώ γνωστός μαζέτας…απλώς αρκετοί δεν το καταλαβαίνουν…)
Το 1.f3 πάντως (ή για να ακριβολογώ η πιο γνωστή ‘βαριάντα’ 1.f3, e6(e5) 2.g4! Dh4 σαχλάκι, λέγεται στα γερμανικά Νarrenmatt (το ματ του τρελού). Μάλλον τώρα θα μετονομαστεί σε ματ του τρελού βεδουίνου…