Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επικαιρότητα - Ελλάδα


Λίγο η σχετική απογοήτευση από τα ματς διεκδικητών, λίγο ο αυξημένος φόρτος εργασίας - αφεντικό θα φτωχύνουμε επιτέλους να ασχοληθούμε με τα blogs μας? - αλλά κυρίως οι πολιτικές εξελίξεις κράτησαν το blog παγωμένο χωρίς να είναι στις προθέσεις μου. Ευτυχώς ο Φίλιππας έχει φορτσάρει πια το δικό του και καλύπτει τη βασική επικαιρότητα.

Έτσι, από το skakistiko.com πληροφορήθηκα κι εγώ τον απρόσμενο θάνατο του σκακιστή Σταύρου Ψωμιάδη από την Πολίχνη της Θεσσαλονίκης που στενοχώρησε φίλους και μαθητές του αλλά όχι και την ΕΣΟ της οποίας η ιστοσελίδα αντανακλά πολύ επιτυχημένα την παρακμή του ελληνικού κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την περιπετειώδη ανάθεση της διοργάνωσης του Διασυλλογικού Α' Εθνικής στην Ερέτρια, είχαμε και την ανακοίνωση των σκακιστών από το εξωτερικό που θα συμμετάσχουν σε κάθε ομάδα. Στο http://www.chessfed.gr/files/allodapo2011aethn.pdf μπορεί κανείς να τους δει μαζεμένους. Από τους μη αναμενόμενους ξεχωρίζει σαφώς η συμμετοχή της Judith Polgar με τη Στέγη Περιστερίου. Αρκετές ομάδες θα αγωνιστούν μόνο με Έλληνες σκακιστές. Υπενθυμίζουμε πως οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 3 μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Στον ΣΟ Αμπελοκήπων η ροή των τουρνουά συνεχίζεται κανονικά με το 114ο Όπεν και τελευταίο πριν το καλοκαίρι στο οποίο βρισκόμαστε στον 2ο γύρο. Ανάμεσα σε 43 συμμετέχοντες, πρώτο ΕΛΟ είναι ο Anatolij Kamenets. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου έχουν επιστρέψει στην καλή συνήθεια της δημοσίευσης επιλεγμένων παρτίδων και έτσι 68 παρτίδες από το προηγούμενο 113ο Όπεν είναι διαθέσιμες.

Στο Παγκράτι βρισκόμαστε στα μέσα του 11ου Όπεν. Στο πάνω γκρουπ προηγείται ο Αχιλλέας Ζωγράφος με 4.5/5. Κοκόλιας, Kamenets, Τεπελένης και Αναστασόπουλος έχουν από 4 βαθμούς. Chess Results, Παρτιδες. Στο κάτω γκρουπ με το απόλυτο 4/4 προηγείται ο Δημήτρης Κανέλλος, ενώ Ζερβός και Βλάχος έχουν από 3.5. Chess-Results.

Τις επόμενες μέρες ξεκινάν τα παραδοσιακά τουρνουά του Ιουνίου σε Ηράκλειο και Νίκαια.

Το 11ο Τουρνουά Κότινου-Πανελληνίου το κέρδισε ο Λουκάς Παπαδημητρίου σε ισοβαθμία με τον Στέλιο Ψάρρα με 5.5/7, ενώ το 4ο Όπεν ΑΣΟΠ Δίας βρίσκεται στον 3ο του γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: