Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Chesscafe - Tim Harding


Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου με επιλεγμένα άρθρα από το σκακιστικό website chesscafe.com, "Heroic Tales: The best of chesscafe.com 1996-2001" που επιμελήθηκε ο Taylor Kingston, σκέφτηκα να φτιάξω μια λίστα με κάποια από τα αγαπημένα άρθρα από αυτά που είναι διαθέσιμα προς ανάγνωση στο αρχείο του site αυτού που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια από τον Hanon Russell. Η θεματολογία των διαθέσιμων άρθρων στο αρχείο του chesscafe.com είναι πολυποίκιλη - reviews σκακιστικών προϊόντων, ιστορικά θέματα, εντυπώσεις από διοργανώσεις, άρθρα για αρχάριους, θέματα διαιτησίας, ανοίγματα, σκάκι δι αλληλογραφίας, άρθρα για τη FIDE και την πολιτική κατάσταση κλπ. Ελπίζω το παρόν να αποτελέσει αφορμή για πολύωρη ανάγνωση. Στο πρώτο μέρος, Tim Harding.

Ο Tim Harding αποχαιρετά τον Bent Larsen και γράφει τις εντυπώσεις του από την Ολυμπιάδα στο Khanty-Mansiysk και την επανεκλογή του Kirsan Ilymzhinov

Ο κύριος 50% - κλέβοντας(?) στο σκάκι δι αλληλογραφίας

Το σκάκι στα 1910














Ο Philidor στον τύπο. Από τις πιο πολύτιμες πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά αναρτήσεων για τον Philidor

Τί θα γινόταν αν...? ...ο Fischer δεν κατέβαινε στην 3η παρτίδα του ματς με τον Σπάσκυ...ο Keres έφευγε με το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη Σουηδία... κλπ. Διασκεδαστικό άρθρο που δανείζεται μια τεχνική που χρησιμοποιούν και οι ιστορικοί των πολέμων (π.χ. τι θα γινόταν αν οι Γερμανοί κέρδιζαν τη μάχη του Μάρνη ποταμού, αν έπεφτε το Στάλινγκραντ κ.ο.κ.)













Ο Τολστόυ και ο βιογράφος του

Η σκακιστική βιβλιοθήκη της Χάγης
του Λονδίνου

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και σκάκι δι αλληλογραφίας

Σκάκι και κουλτούρα

















Ποιος ήταν ο Simon Winawer?

Shakhmatny Bulletin, ένας φίλος από τα παλιά

Αν ήξερες ότι θα ναυαγήσεις σε ένα ερημονήσι...

Παίζοντας το γκαμπί της Βουδαπέστης... στη Βουδαπέστη













Νέα Υόρκη 1924 - Τα ανοίγματα


(τέλος πρώτου μέρους)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικό με τον "κύριο 50%" είναι και αυτό το βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=XaODx-alm4k