Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Παλιές και νέες στήλες


Θα αναβιώσω κάποιες από τις παλιές στήλες του μπλογκ. Καταρχήν θα συνεχίσω την "Ορολογία Προβληματιστών" γιατί είναι κρίμα να μείνει στη μέση. Θα επανέλθουν τα Computer Chess Notes αναβαθμισμένα ενώ και η στήλη "Σήμερα από το διαδίκτυο" θα εμφανιστεί και πάλι, αυτή τη φορά ίσως πιο επικεντρωμένη σε βίντεο καθώς τα τελευταία χρόνια μπορεί κανείς να απολαύσει σκακιστικά βιντεάκια σε καθημερινή βάση.

Παρακαλώ αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση θεματολογίας γράψτε στα σχόλια αυτής της ανάρτησης. Μη διστάζετε, στη χειρότερη περίπτωση αν δεν μου αρέσει ένα θέμα δε θα το πιάσω.

1 σχόλιο:

JokodaVsAdministrators είπε...

Βρίσκω το θέμα τρομερά ενδιαφέρον, παρότι δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το Correspondence. Αυτό που αγγίζετε είναι το βαθύτερο νόημα του στρατηγικού παιχνιδιού. Πως διαλέγουμε με την διαίσθηση και την σκακιστική καλλιέργεια μας, ποιες θέσεις - κινήσεις πρέπει να αναλυθούν, χωρίς να έχουμε τα αποτελέσματα της ανάλυσης στην διάθεση μας εκ των προτέρων. Όχι απλά δεν πρόκειται για βασανιστήριο, αλλά αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει αυτό το θέμα, πρέπει να ξανασκεφτεί αν του αρέσει το σκάκι ή όχι. Τα συμπεράσματα σας είναι καίρια και οι τεχνικές που υπόσχεστε να αναπτύξετε για το engine analysis σίγουρα εκσυγχρονίζουν έναν σκακιστή. Σας είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες.