Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Νέο blog


Εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόμουνα τη δημιουργία ενός blog πιο γενικής θεματολογίας γιατί θέλω να κρατήσω αυτό εδώ αμιγώς σκακιστικό. Είχα σκεφτεί κάποια θέματα και το υπολόγιζα γύρω στο Πάσχα, όμως η επικαιρότητα με πρόλαβε και κάποια κείμενα που έχουν ήδη γραφτεί θεωρώ πως πρέπει να αναρτηθούν στο χρόνο που τους ταιριάζει. Έτσι λοιπόν σήμερα ξεκινάει το http://thestrawbroom.blogspot.com με ένα κείμενο που δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ύφους που σκέφτομαι να έχει, αλλά που δε γινόταν να καθυστερήσει άλλο η ανάρτησή του για ευνόητους λόγους.

Το blog θα είναι δίγλωσσο καθώς όπως είναι προφανές πολλές φορές νοιώθω πιο άνετα να εκφράζομαι στην Αγγλική Γλώσσα. Θα υπάρχει εύκολος όμως τρόπος περιήγησης μόνο στο ελληνικό - ή μόνο στο αγγλικό - περιεχόμενο. Η θεματολογία του θα έχει σχέση με τη λογοτεχνία (βιβλιοκριτικές, αφιερώματα κλπ) και την πολιτική επικαιρότητα και γενικά θα είναι πιο ελεύθερη από ότι στο παρόν. Το πνεύμα ουδετερότητας που διαπνέει το Chess Miscellanea δε θα μεταφερθεί στο The Straw Broom. Ο σχολιασμός των αναρτήσεων στο νέο blog θα είναι ανοιχτός και χωρίς προέγκριση σε πρώτη φάση - αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάση στιγμή αν κριθεί αναγκαίο.

3 σχόλια:

Schrödinger's Cat είπε...

Καλοτάξιδο!
Επειδή πάνω κάτω γνωρίζω που κινούνται οι απόψεις σου σε γενικότερα θέματα, πιστεύω θα έχουμε αρκετά να σχολιάσουμε.

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

Καλη επιτυχια !
Και πολυ ωραια χρωματα επελεξες,
ξεκουραστα και φιλικα για αναγνωση.
Με αφορμη αυτο, θα πω την
ιδεα που σκεφτηκα και μην
πυροβολητε τον σκακιστα:
Μηπως θα'χε νοημα να εβαζες
καμμια τετοια εμπνευσμενη
πινελια και στο miscellanea
(αν υπαρχουν βεβαια οι τεχνικες
δυνατοτητες) ωστε να γινει
πιο ζεστο και να σπασει
καπως αυτη η ασπριλα ;
Φορες φορες τα χρωματα ειναι
ικανα να επηρεασουν σε καποιο
βαθμο την ψυχολογια.

trandism είπε...

@Γατος
Ευχαριστώ πολύ

@Μουτούσης
Ευχαριστώ και εσάς, ενώ γενικά έχετε δίκιο και επίκειται αλλαγή στην εμφάνιση του chess miscellanea όταν ο χρόνος το επιτρέψει