Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αττικής


Αυτές τις μέρες διεξάγεται το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αττικής, στα πλαίσια του Όπεν της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου και στο οποίο συμμετέχω κακοποιώντας το σκάκι. Δε θυμάμαι να έχω παίξει τόσο άσχημα σε τουρνουά. Η πλάκα είναι πως έχω 2/4 με αξιοπρεπή αποτελέσματα, αλλά η μόνη παρτίδα στην οποία έπαιξα κάπως φυσιολογικά ήταν και η μοναδική που έχασα.  Τα δικά μου αποτελέσματα είναι ασήμαντα βέβαια, οπότε γενικά θα ήθελα να πω πως το τουρνουά είναι ό,τι καλύτερο έχω παίξει στην Αθήνα από όλες τις απόψεις. Τα γκρουπ είναι κομμένα στο κατάλληλο ΕΛΟ, οι εξαιρέσεις που έχουν γίνει για παιδάκια που ήθελαν να παίξουν στο Α γκρουπ είναι απόλυτα λογικές - άλλωστε χθες ένα από αυτά θα έπρεπε να με είχε κερδίσει - ο κλιματισμός είναι σωτήριος και το κλίμα πολύ καλό μεταξύ των παικτών. Διαβάζοντας τα ευτράπελα της Θεσσαλονίκης στα σχόλια του skakistikou δεν μπορώ παρά να επισημάνω αυτή τη διαφορά.

Δεν γνωρίζω το λόγο αλλά με καναδυό εξαιρέσεις - τον Νικολάου ειδικά ο οποίος δεν στήνει ποτέ - όλοι οι υπόλοιποι στήνουμε πάρα πολύ. Και εντάξει εγώ στήνω και το χειμώνα, όμως έχω δει παίκτες που στα όπεν του χειμώνα δεν στήνουν τίποτα και εδώ έχουν παίξει φοβερά πράγματα. Αυτό βέβαια δίνει έναν διασκεδαστικό τόνο στο τουρνουά. Φταίει η ζέστη ή ίσως η αίσθηση πως είναι σαν σκακιστικές διακοπές εντός των Αθηνών. Όπως και να χει εγώ περνάω θαυμάσια. Αποδείχτηκε αδύνατο το να γράψω σοβαρή ανάρτηση κατά τη διάρκεια του τουρνουά όπως είχα προγραμματίσει. Ίσως αν δροσίσει λίγο.

2 σχόλια:

Inspirus είπε...

Ήταν όντως ένα ενδιαφέρον τουρνουά.
Η τελική κατάταξη: 1) Νικολάου Γ. (2325) 7½ / 9, 2) Γκόγκολης Αλ. (2235) 7 β., 3) Αναστασόπουλος Σπ. (2144) 6½, 4-6) Γεωργίου Κ. (2212), Κωστούρος Αλ. (2125), Αλεξιάδης Χρ. (2333 και έγινε ήδη FM!) 6 β., 7-10) Παπαδημητρίου Λ. (2058), Γρυπαίος Κυρ. (2023), Διονυσόπουλος Ζαχ. (2020), Δεληθανάσης Δημ. (2140) 5½, 11-19) Μητραντζάς Θαν. (2080), Σκαπέρδας Κ. (2120), Πονηράκης Δημ. (2006), Sienczewski Zb. (POL, 1965), Χαμαλέτσος Χριστόφ. (2154), Σαρακενίδης Ν. (1882), Πατριαρχέας Γ. (1968), Βαζελάκης Δημ. (1956), Μάκκας Παν. (1781) 5 β. κ.ά. (48 παίκτες).
Στο Β' τουρνουά ισοβάθμησαν στην κορυφή οι Αλ. Στεργίου και Ηλ. Πατρινός με 8 β. / 9 αγ.
Οι νικητές κέρδισαν... χρηματικά έπαθλα, μετάλλια και φιλοξενίες σε καλοκαιρινά τουρνουά, ενώ παρτίδες από τους αγώνες δημοσιεύει η Greekbase (www.greekbase.gr)

Ioannis3 είπε...

Λίγο καθυστερημένα, αλλά ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, όντως ενδιαφέρων το τουρνουά με τους νικητές να κρίνονται στις λεπτομέρειες,χαρακτηριστικό είναι ότι η παρτίδα που τελείωσε τελευταία, έκρινε και τον νικητή του ομαδικού. Το χαλαρό κλίμα είναι μάλλον αποτέλεσμα ότι πάνω από όλα είμαστε παρέα και μετά σύλλογος, και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Συγχαρητήρια για το εξαιρετικό blog.