Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αλεκπέρ Σαχταχτίνσκι 1943-2011


(αναδημοσίευση από
http://ikariachess.blogspot.com/)

Θύμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος έπεσε ο σκακιστής του Πανελληνίου Γ.Σ. Αλεκπέρ Σαχταχτίνσκι. Άνθρωπος με ήθος και βαθιά σκακιστική παιδεία κέρδιζε τον σεβασμό και την εκτίμηση, από την πρώτη γνωριμία. Καλός φίλος της Ικαρίας, αγωνίστηκε σε πολλά εθνικά και διεθνή τουρνουά των εκδηλώσεων «Ίκαρος», ιδιαίτερα την δεκαετία του ΄90, και ενίσχυσε την ομάδα του Σ.Ο. Ικαρίας, πριν μετεγγραφεί στον Πανελλήνιο. Γεννήθηκε το 1943.


Επιλογή παρτίδων του υπάρχει στην ιστοσελίδα:http://www.chessgames.com/perl/chessplayer?pid=59355. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 29.1.2011, από το Γ΄ Νεκροταφείο (Π.Ράλλη & Θηβών). Θα τον θυμόμαστε πάντα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαχταχτίνσκι ήταν ένας αγωνιστής της ζωής, ήρθε στην Ελλάδα πριν 20 χρόνια περίπου και τον θυμάμαι, τις πρώτες κιόλας εβδομάδες που είχε φτάσει, πριν ακόμα έρθει σε επαφή με σκακιστικούς συλλόγους, που τον είχα δει σε μια λαϊκή να πουλάει ρολόγια και σκακιστικά βιβλία. Συνενοήθηκα μαζί του με τη βοήθεια της γυναίκας του. Μετά από λίγο καιρό εμφανίστηκε σε τουρνουά.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πολλά δυσάρεστα γεγονότα ακούμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με σκακιστές. Λυπάμαι γιατί αν και κάποιους σκακιστές δεν τους γνώριζα πολύ καλά, αισθάνομαι σαν να ήταν πάντοτε πολύ κοντινοί μου φίλοι.
Συλλυπητήρια στους οικείους του.

sde