Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Gibraltar Chess Festival











Σήμερα αρχίζει το Masters Group του ετήσιου σκακιστικού φεστιβάλ που γίνεται στο Γιβραλτάρ. Top-seeds είναι οι Ivanchuk, Adams, Caruana, Vallejo Pons και Bologan. Άλλες αξιοσημείωτες συμμετοχές: Onischuk, Nisipeanu, Short, Hou Yifan, Gawain Jones, ενώ έχει δηλωθεί και ο μεγάλος Ulf Andersson - ανενεργός τα τελευταία χρόνια -, οι αδερφές Kosintseva, ο Viktor Korchnoi (που φέτος θα κλείσει τα 80 του χρόνια) και πολλοί άλλοι.

Από ελληνικής πλευράς, θα παίξει ο Βασίλης Κοτρωνιάς, ο Κώστας Νικολαΐδης και ο Χρήστος Ζυγούρης, ο οποίος έχει δηλώσει τόσο στο Masters όσο και στο Challengers Group, στο οποίο είναι το νο.4 και άρχισε χθες με νίκη.

Η επίσημη σελίδα των αγώνων υπόσχεται live παρτίδες με σχόλιο.

1 σχόλιο:

Kυρ Μεντιος είπε...

Με ισοπαλια απεναντι στον GM M. Kanep (Est-2531), με τα μαυρα, ξεκινησε τους αγωνες του στο Givraltar o Κ. Νικολαϊδης, και σημερα παιζει με τον Speelman (Eng-2524). Νικησε ο Κοτρωνιας, ενω δυο ηττες (σε δυο τουρνουα) σημειωσε ο Ζυγουρης.

Λιγες ωρες πριν την εναρξη του τουρνουα ματαιωσε την συμμετοχη της η Hou Wifan, κατι που ειχε κανει και περσι, τοτε γιατι ειχε προβληματα με την βιζα της.

Τα αποτελεσματα του κυριως τουρνουα και στο:

http://chess-results.com/tnr43699.aspx?lan=1