Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ικαρία - 3ος & 4ος γύρος


Ένα βάρβαρο ξύπνημα περίμενε σήμερα τους συμμετέχοντες στο τουρνουά, καθώς ήταν η μέρα του διπλού γύρου. 11 το πρωί λοιπόν έπρεπε όλοι να είναι παρόντες στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν γραφτό! Το ένα από τα δύο πούλμαν που μεταφέρουν τους αθλητές είχε κάποιο πρόβλημα με αποτέλεσμα ο γύρος να αρχίσει σε δύο δόσεις. Όσα ζευγάρια ήταν έτοιμα άρχισαν στις 11 και οι υπόλοιποι ήταν υποχρεωμένοι να περιμένουν τους αντιπάλους τους. Τελικά γύρω στις 11.45 άρχισαν και οι υπόλοιπες παρτίδες. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν και πάλι αν και λιγότερες σε αριθμό από τους δύο πρώτους γύρους: Δημόπουλος-Κοκόλιας 1-0 (φοβερό τουρνουά ο Δημόπουλος!), Σπηλιάδης-Κωνσταντέλιας 1-0, Χαραβιτζίδης-Πετράκη 1/2, Μητσάκος-Συμεωνίδης 1/2. Ο Moradiabadi έπαιξε πολύ θεαματικό σκάκι με τον Αυτσόγλου, ενώ την "τρελή" πορεία της Ανδρώνη σταμάτησε ο Κώστας Νικολαΐδης.

Στον απογευματινό γύρο, τα ζευγάρια ήταν πιο ισορροπημένα. Το τουρνουά άρχισε να ομαλοποιείται μετά τα πειράματα με το επιταχυνόμενο - κατά τη γνώμη μου είναι πολύ κακή ιδέα το επιταχυνόμενο γενικά. Οι εκπλήξεις ελάχιστες - Λαγοπάτης-Μεγαλιός 1/2, Σαρακενίδης-Κουκουφίκης Γ. 1/2, Φροσινός-Μαρκαντωνάκη 1-0, Δευτεραίος-Στεφανίδη 1-0, Μανελίδου-Κοστιάνης 1/2. Οι συνθήκες έχουν χειροτερέψει λόγω ζέστης σε σχέση με τις πρώτες μέρες και ελπίζουμε να πέσει η θερμοκρασία γιατί οι πρώτες δύο ώρες του απογευματινού γύρου είναι πολύ δύσκολες. Ιδρώνεις χωρίς να κινείσαι και χωρίς να σφίγγεσαι ιδιαίτερα. Προσωπικά ήμουν λούτσα στον ιδρώτα ενώ έπαιζα ακόμα την προετοιμασία μου - χωρίς να σκέφτομαι δηλαδή.

Κυριότερες συναντήσεις του αυριανού 5ου γύρου: Moradiabadi-Enchev, Νικολαΐδης-Nikolov, Manakova-Παππάς, Zagrebelny-Κεσόγλου, Ιορδανίδου-Χαριτάκης, Κουκουφίκης Α.-Πετράκη.

Βαθμολογία μετά τον 4ο γύρο:
1. Moradiabadi 4 (11.5)
- Nikolov 4 (11.5)
3. Enchev 4 (11)
4. Νικολαΐδης Κ. 4 (10)
5. Παππάς 3.5
(138 συμμετοχές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: