Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ικαρία - άφιξη και 1ος γύρος


Γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της Τρίτης έφτασε το "Νήσος Μύκονος" στο λιμάνι του Ευδήλου. Το Ικάριο Πέλαγος ήταν ασυνήθιστα ήρεμο σε αντίθεση με την τελευταία φορά που έπαιξα στο τουρνουά αυτό, το 2008, όταν πάνω στο καράβι είχε διεξαχθεί τουρνουά μπλιτς με τα κομμάτια να χορεύουν. Αυτή τη φορά το πούλμαν που μας μετέφερε στον Άγιο Κήρυκο "κουνούσε" περισσότερο απ' το καράβι και για όσους δεν μπορούν να κοιμηθούν μέσα σε λεωφορεία - όπως εγώ - μοναδική παρηγοριά ήταν η ομορφιά του τοπίου. Γύρω στις 7.30 φτάσαμε στον Άγιο Κήρυκο όπου ακολούθησε η συνηθισμένη χαοτική διαδικασία μοιρασιάς των δωματίων. Οι "πρωτάρηδες" ήταν λίγο εκνευρισμένοι, οι πιο παλιοί το γύρισαν στο καλαμπούρι, ενώ κάποιοι ξέμπαρκοι "ζευγάρωσαν" μεταξύ τους σε δίκλινα. Όλη η διαδικασία τελείωσε γύρω στις 9.30 και εξουθενωμένοι πια πήραμε το δρόμο για τα δωμάτιά μας.

Η συζήτηση για το πώς θα διεξαχθεί το ελβετικό είχε αρχίσει ήδη από το πλοίο το προηγούμενο βράδυ. Έπεσε η ιδέα - λόγω των περιορισμένων συμμετοχών - να αλλάξει η προκήρυξη του τουρνουά και να μη γίνει επιταχυνόμενο, πράγμα που ίσως γινόταν δεκτό αν δεν ήταν στη μέση το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδος. Τελικά οι διαιτητές κατέληξαν σε επιταχυνόμενο τριών γκρουπ "κομμένο" αρκετά χαμηλά με σκοπό να ελαφρύνει όσο γίνεται ο τρίτος - πρωινός - γύρος της Πέμπτης. Με τους γνωστούς ικαριώτικους ρυθμούς οριστικοποιήθηκε η λίστα συμμετοχών και άρχισε η διαδικασία της κλήρωσης ενώ η ώρα είχε φτάσει 7.30 και τα καλαμπούρια έδιναν και έπαιρναν - στην Ικαρία το ελβετικό είναι πάντα "επιβραδυνόμενο"!

Δεν έλειψαν οι εκπλήξεις. Ο Δημόπουλος κέρδισε τον Συμεωνίδη και η Νάντια η Ανδρώνη - σε φόρμα από το διασυλλογικό - τον Λαγοπάτη στις πιο τρανταχτές από αύτες. Άλλα αποτελέσματα που "σπάσαν" την κατάταξη: Σπηλιάδης-Ίσκος 1-0, Πετσετίδη-Δούνης 1/2, Στεφανίδη-Κουκοφίκης Ι. 0-1, Μαρουλάκος-Κωνσταντέλιας 1/2, Μητσάκος-Παππάς 1/2 (μπράβο κύριε Αχιλλέα!), Τσουνής-Πετράκη 1/2, Οικονομοπούλου-Μίχτης 1/2 (από το πρώτο γκρουπ του επιταχυνόμενου).


Καλή συνέχεια σε όλους!

2 σχόλια:

tk είπε...

καλη τυχη στους επομενους γυρους ρε!

και κανε και καμια βουτια.

espectador είπε...

Αποψε ειδα την πρωτη νικη. Καλη τυχη στην συνεχεια.