Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Γύρος 7ος και καταϊδρωμένος


Το αεράκι-βάλσαμο που συνήθως φυσάει γύρω από το κλειστό γυμναστήριο του Αγ. Κήρυκου μας εγκατέλειψε χθες και ο γύρος διεξήχθη σε τραγικές συνθήκες. Με τον ιδρώτα να στάζει στα παρτιδόφυλλα δεν ήταν περίεργο το ότι ο Moradiabadi αφού δεν έβγαλε τίποτα από το άνοιγμα, μπήκε σε μια συνέχεια στην οποία μετά από αλλεπάλληλα regrouping, έχτισε ένα φρούριο, πήρε το μισό πόντο και έφυγε να δροσιστεί. Ο διώκτης του στη βαθμολογία Momchil Nikolov όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τον Χαριτάκη και έτσι η διαφορά του μισού πόντου μεταξύ τους παρέμεινε αμετάβλητη.

Ο Κώστας Νικολαΐδης κέρδισε και τον Kamenets, έπιασε στην κορυφή τον Ιρανό και σήμερα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του μαύρος εναντίον του στην πρώτη σκακιέρα. Οι εκπλήξεις λίγες - οι ισχυρότεροι παίκτες έχουν πιάσει επιτέλους έναν καλό ρυθμό: Δουδώνης-Συμεωνίδης 1/2, Μεγαλιός Κ.-Δούνης 1/2, Σπηλιάδης-Πετράκη 1-0 (αν και πλέον μάλλον δεν πρέπει να θεωρούνται εκπλήξεις τα αποτελέσματα του Σπηλιάδη που παίζει ωραίο στρατηγικό σκάκι, έχει πιάσει απόδοση 2246 και "τσιμπάει" 90 μονάδες από το τουρνουά μέχρι τώρα), Στεργίου-Μανελίδου 1/2.

Άλλα σημαντικά αποτελέσματα: Κουκουφίκης Α.-Enchev 1/2, Manakova-Τεπελένης 1-0, Κοκόλιας-Τσιοτρίδης 1-0, Οικονομοπούλου-Αυτσόγλου 1-0, Παργινός-Τσαγκαρόπουλος 1-0, Βαλντέν-Ριγόπουλος 1-0, Κουβάτσου-Γράψα 1-0. Με το αεράκι να επανεμφανίζεται από σήμερα το πρωί, ο 8ος γύρος ελπίζουμε να διεξαχθεί σε πιο ανθρώπινες συνθήκες:
Moradiabi-Νικολαΐδης Κ., Nikolov-Κοκόλιας, Zagrebelny-Χαριτάκης, Κουκουφίκης Α.-Manakova, Kamenets-Οικονομοπούλου, Enchev-Στεφανίδη


Δεν υπάρχουν σχόλια: