Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

6ος γύρος και ανατροπή στην κορυφή

Σε μια καταπληκτική παρτίδα - που θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστή ανάρτηση όπως της αξίζει - ο Moradiabadi, που είναι τελικά φοβερός τύπος, αρχικά τα μπέρδεψε παρεμβάλλοντας ένα h6 που χάλαγε όλες τις βαριάντες της προετοιμασίας του και στη συνέχεια θυσίασε ένα ολόκληρο κομμάτι για γενικό αντάλλαγμα, έκανε "πατ" τα ελαφρά κομμάτια του Nikolov, ο οποίος δεν άντεξε στην πίεση και τα έστησε. Παρακολουθώντας το μέσο αυτής της παρτίδας συνειδητοποίησα την πλήρη αδυναμία μου να εκτιμήσω σωστά τη θέση, δεν καταλάβαινα τί παίζανε οι άνθρωποι.

Ο Κώστας Νικολαΐδης διέλυσε τον Enchev με τα μαύρα και δύσκολα θα χάσει το ένα από τα τρία εισιτήρια πρόκρισης για το κλειστό. Ο Αυτσόγλου πέρασε από κερδισμένη θέση και πήρε τελικά μισό πόντο από τη Manakova, ενώ ο Χαριτάκης εισέπραττε τα θυσιασμένα πιόνια και κομμάτια του Ίσκου και κέρδισε έυκολα. Από εκπλήξεις θα σταθούμε στη νίκη του Κωστή Μεγαλιού επί του Παππά και στην ισοπαλία στην παρτίδα Πετράκη-Στεργίου.

Σημαντικότερες συναντήσεις στο σημερινό 7ο γύρο: Moradiabadi-Zagrebelny, Χαριτάκης-Nikolov, Νικολαΐδης-Kamenets, Κουκουφίκης Α.-Enchev, Manakova-Τεπελένης, Κοκόλιας-Τσιοτρίδης, Μεγαλιός Κ.-Δούνης, Οικονομοπούλου-Αυτσόγλου, Κουβάτσου-Γράψα

Βαθμολογία:
1. Moradiabadi 5.5
2. Nikolov 5 (27.5)
3. Χαριτάκης 5 (24.5)
4. Κουκουφικης Α. 5 (23.5)
5. Kamenets 5 (23) (15.5)
- Zagrebelny 5 (23) (15.5)
7. Νικολαΐδης 5 (23) (15)
(142 συμμετοχές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: