Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Gibraltar Masters 1ος Γύρος















Εκπλήξεις - μικρές και μεγαλύτερες - από τον πρώτο γύρο του Gibraltar Masters (στην παρένθεση η αρχική κατάταξη):
Sarkar(69)-Harikrishna(10) 1/2
Karavade(81)-Gawain Jones(22) 1/2
Kantans(84)-Ikonnikov(25) 1/2
Getz(87)-Mikhalevski(27) 1/2
Alexandr Fier(30)-Tom Weber,FM(90) 0-1
Forsaa,FM(93)-Damian Lemos(32) 1-0
Calzetta,WGM(99)-Ray Robson(39) 1-0
Kanep(40)-Νικολαΐδης Κ(100) 1/2

Ο Βασίλης Κοτρωνιάς ξεκίνησε με αναμενόμενη νίκη επί του ΙΜ Robert Bellin και ο Χρήστος Ζυγούρης με ήττα από τον GM Al-Sayed-Mohammed


Στο Challengers Group, o Χρήστος Ζυγούρης έχασε στον 2ο γύρο από τον Νορβηγό Aryan Tari(2097) και έχει 2/2. Chess Results

3 σχόλια:

Kυρ Μεντιος είπε...

Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο...

Δυομιση χρονια σχεδον μετα, ο γηραιος Βικτωρ πηρε σημερα ρεβανς απο τον Ιταλοαμερικανο Caruana, για εκεινη την περιφημη ηττα του στο NH του 2008 (Rising Stars vs Experience) οταν ο νεαρος πονταρε στην πιεση χρονου του αντιπαλου του, και κερδισε, παρα την λαθος κινηση που εκανε βιαστικα (εστησε διαφορα) καθως τ' αντανακλαστικα του Korchnoi δεν μπορεσαν ν' ανταπεξελθουν. Πολυ θυμωμενος τοτε, ο παντα οξυθυμος και αθυροστομος Βικτωρ, ειχε δηλωσει πως ο νεαρος δεν θα παιξει ποτε σκακι!

Σημερα παντως αυτος που εκανε τα λαθη και ειχε και την πιεση χρονου ηταν ο πιτσιρικας, που εχασε σε 46 κινησεις ενω ο Korchnoi ειχε 85 λεπτα στο ρολοϊ του!

Η παρτιδα του 2008:

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1503601

και το σχετικο video των chessvibes:

http://www.youtube.com/watch?v=mwJsQnM-2A0&feature=related

Αν και ο νεαρος προηγειται 3-1 στο συνολικο σκορ, φανταζομαι οτι ο Βικτωρας θα κανει παρτυ σημερα!

trandism είπε...

Τι να πει κανείς για τον Korchnoi!!

Ο άνθρωπος είναι 80 χρονών και κέρδισε τον Caruana που μελετάει όλη μέρα και είναι επαγγελματίας από τους κορυφαίους στον κόσμο.

Ένας από τους στόχους αυτού του blog είναι να γραφτεί κάποια στιγμή ένα μεγάλο αφιέρωμα για αυτόν τον άνθρωπο, που συμπυκνώνει όλη την ιστορία του σύγχρονου σκακιού - αγωνιστικά και παρασκηνιακά.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Βίκτωρ, ο πιο συμπαθής ‘σπασίκλας’ του παγκόσμιου σκακιού.
Ο Σπάσκυ όταν ρωτήθηκε σε μια πρόσφατη συνέντευξη τι είναι αυτό που κρατάει σκακιστικά ‘ζωντανό’ τον Βίκτωρα είπε το αμίμητο: ‘Δεν ξέρω πως το λένε, αλλά ο Βίκτωρ χάνει μια παρτίδα , δύο παρτίδες, τρεις παρτίδες, τέσσερεις παρτίδες στη σειρά, μετά κερδίζει μία και είναι ευτυχής! ‘
Είμαι σίγουρος ότι στα ενδόμυχα πλάνα καριέρας του είναι σίγουρα μια ρεβάνς από τον Τολια και μετά γιατί όχι ένα τουρνουαδάκι διεκδικητών (σιγά τώρα τα μωράκια που νομίζουν ότι μαθαν και σκάκι…) και μετά έλα Ινδέ μου να …..
Απίστευτος και απίθανος και οξύθυμος και…απλά Κορτσνόι!