Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Aeroflot 2011









Αύριο αρχίζει το πολύ ισχυρό όπεν της Aeroflot που διεξάγεται στη Μόσχα. Από τη λίστα των συμμετοχών ξεχωρίζουν οι Kamsky, Movsesian, Yakovenko, Vachier-Lagrave, Vitiugov, Tomashevksy, Sutosvky, Bologan. Συνολικά συμμέτεχουν 49 παίκτες άνω του 2600(!) σε σύνολο 87 παικτών. Το νο.87 της αρχικής λίστας, ο Γερμανός ΙΜ Niclas Huschenbeth έχει αξιολόγηση 2450. Ο Βασίλης Κοτρωνιάς είναι στο νο. 51 της αρχικής κατάταξης.

Στο Β Γκρουπ, top-seed είναι ο Ρώσος GM Evgeny Shaposhnikov (2549) , ενώ στο Γ η Ρωσίδα WIM Ekaterina Kharashuta (2296).


11 σχόλια:

Kυρ Μεντιος είπε...

Τον Ε. Sutovsky (Isr-2695) με τα μαυρα αντιμετωπιζει ο Β. Κοτρωνιας για τον πρωτο γυρο, στις 2 το μεσημερι δικη μας ωρα.

Οι παρτιδες ζωντανες και στο: http://livechess.chessdom.com/site/

Στο μεταξυ σε συνεντευξη που εδωσε o διευθυντης του, Al. Bach, στους Shipov και Potemkin (http://chess-news.ru/node/1694) επιβεβαιωσε τις φημες οτι το φετινο τουρνουα μπορει να ειναι το τελευταιο, καθως η Aeroflot αλλαξε διοικηση, και η νεα δεν εχει παρει ακομα αποφασεις. Δηλωσε ακομη πως το τουρνουα ειχε την βοηθεια της Ρωσικης Ομοσπονδιας (παρ' ολες τις διαμαχες αναμεσα στον ιδιο και τον Dvorkovic την περασμενη ανοιξη) αλλα οχι και αυτην της FIDE, υπενθυμησε πως το τουρνουα ειναι το μοναδικο open στον κοσμο το οποιο εχει σαν χορηγο μια μεγαλη εταιρια για τοσο καιρο, απεδωσε την επιτυχια του στο να προσελκυει κορυφαια ονοματα στα μεγαλα επαθλα, στο ψηλο κατω οριο (2450) για την συμμετοχη στο Α' τουρνουα, που εξασφαλιζει οτι δεν θα χασει καποιος πολλες μοναδες Ελο σε περιπτωση κακης αποδοσης, αλλα και στην αυτοματη προσκληση του νικητη στο σουπερ-τουρνουα του Dortmund.

Για την διεξαγωγη του μεσα στην καρδια του Ρωσικου χειμωνα, εξηγησε πως αυτο βολευει την Aeroflot, καθως της κοστιζει λιγοτερο να διαθετει πολυ φτηνα πακετα φιλοξενιας αυτην την εποχη, και καλεσε το σκακιστικο κοινο να υποστηριξει την συνεχιση του τουρνουα τα επομενα χρονια, με διαφορους τροπους μεσω internet!

Μουτούσης Κωνσταντίνος είπε...

"Ευκολη" ισοπαλια σημερα του Βασίλη με τον Sutovsky με ωραιο ενεργητικο παιχνιδι που δεν αφησε κανενα περιθωριο στον αντιπαλο του να σκεφθει για τη νικη.
Το μονο ερωτημα σ'αυτη τη βαριαντα
ειναι τι γινεται στο 15.ε5!
(αντι του 15.Ια3 που επαιξε ο λευκος) 15...δχε5 16.Ιχε5 Αη7
17.Πα7 Πγ7 18.Πχγ7 Βχγ7 19.Αζ4
και τα λευκα φαινεται να διατηρουν
μπολικη υπεροχη. Π.χ μετα απο 19...
Ββ7 20.Πδ1 και το ροκε, φανταζει ονειρο μακρινο ...

chessplayer είπε...

Παιδιά ξέρει κανένας γιατί δεν εμφανίζονται στο site της Fide τα τουρνουά που έχουν αποσταλεί για διεθνή αξιολόγηση από την Ελλάδα για τον μήνα Μάιο ; Καθώς και η αναμενόμενη απόδοση (expected rating) των ελλήνων παικτών ;
Δεν ήξερα που είναι η σωστή ανάρτηση να έκανα ένα τέτοιο post οπότε το κάνω εδώ .Sorry, αν δημιούργησα κάποια σύγχυση στη ροή των σχολίων.
Ευχαριστώ.

trandism είπε...

Κανένα πρόβλημα δε δημιουργείτε, τι λέτε τώρα! Προφανώς εννοείτε για το μήνα Μάρτιο.

Η αλήθεια είναι πως είναι πριν κάποιες ημέρες έβγαζε τα expected ratings (και έχανα πάλι μπόλικους βαθμούς), τώρα που κοίταξα δεν τα βγάζει. Ποιος ξέρει... Φαντάζομαι θα επανέλθουν κάποια στιγμή.

chessplayer είπε...

Όντως Μάρτιο, ευχαριστώ για την διόρθωση. Όντως πριν λίγες μέρες έβγαζε τα expected ratings. Αλλά έβγαιναν χωρίς ποτέ να αναρτώνται τα σταλμένα τουρνουά από την Ελλάδα στην αντίστοιχη λίστα. Τώρα χάθηκαv και τα expected ratings και η λίστα με τα σταλμένα τουρνουά από Ελλάδα συνεχίζει να είναι κενή.
Μήπως έχει να κάνει με κάποιο παράβολο που πρέπει να σταλεί από την Ε.Σ.Ο ; Ή είναι άραγε εσωτερικό πρόβλημα του site της Fide ;

trandism είπε...

Το να είναι κάποιο παράβολο μου φαίνεται πολύ πιο πιθανό. Άλλωστε για έλληνες παίκτες που έπαιξαν τουρνουά στο εξωτερικό (π.χ. Ζυγούρης) δίνει expected ratings για τα τουρνουά αυτά

chessplayer είπε...

Αν είναι κάποιο παράβολο είναι πολύ λυπηρό μιας και για διεθνή αξιολόγηση δίνουμε σε κάθε τουρνουά αρκετά χρήματα , οπότε δεν δικαιολογείται μία τέτοια ασυνέπεια.
Αν κάποιος υπεύθυνος για αυτά τα θέματα από την Ομοσπονδία παρακολουθεί αυτό το site ας δώσει μία απάντηση ή έστω κάποιος διοργανωτής από τα τουρνουά με διεθνή αξιολόγηση που έχουν σταλεί στην Fide. Ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις. Ειδικά κάποιος διοργανωτής ή διαιτητής ενός τουρνουά που έχει σταλεί και δεν εμφανίζεται στην σελίδα της Fide, πιστεύω ότι δικαιούται να γνωρίζει για ποιόν λόγο δεν εμφανίζεται. Ξανά τονίζω ότι για τα έλο του Μαρτίου δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα τουρνουά στην λίστα που αφορά την Ελλάδα ! ενώ για τις υπόλοιπες χώρες αυτό δεν ισχύει.
Και εγώ παρατήρησα ότι για έλληνες παίκτες που έχουν παίξει σε τουρνουά στο εξωτερικό τα expected ratings εμφανίζονται κανονικά.

trandism είπε...

Η προθεσμία πάντως για τις λίστες του Μαρτίου λήγει στις 15/2

chessplayer είπε...

Τι να πω, ελπίζω να είναι κάτι προσωρινό , αν και μου κάνει πολύ εντύπωση..

Ανώνυμος είπε...

Τα τουρνουά από Ελλάδα εμφανίζονται ξανά και πάλι στη σελίδα της FIDE.

sde965

chessplayer είπε...

Ποιός ξέρει ποιό ήταν το πρόβλημα, πάντως λύθηκε.
Ευχαριστώ , τον ανώνυμο για την ενημέρωση.